"Seinälläni on vain Eevan tauluja."

03.02.2022

"Muutin uuteen kotiin ja halusin hankkia seinille entisten postereiden tai tavallisten taulujen sijaan aitoja ja uniikkeja maalauksia. Selailin nettiä hakien sellaisia tauluja, jotka silmää miellyttää. Värejä ja kuvioita. Sieltä löysin Eevan ja hänen työnsä. Tykkäsin niistä heti ja päätin hankkia ensin pari, jonka jälkeen niitä tulikin kotiini sitten useampi. Nyt seinälläni on vain Eevan tauluja.

Tykkäsin Eevan töiden väreistä ja kokonaisuuksista.

Mietin millainen maalaus voisi sopia kotini keskeiselle paikalle ja kuinka sen värimaailma sopisi kotini yleisilmeeseen. Elämässäni on ollut erilaisia väriaikakausia. Nyt se on ollut jo joitakin vuosia keltaispainotteinen. Lisäksi minua miellyttää kulta, harmaa ja valkoinen. Siinäpä siis värit. Teoksen tuli olla myös suurikokoinen, että sen huomaa kun astuu olohuoneeseen. Kerroin Eevalle ajatuksistani ja häneltä syntyi kuvassa näkyvä teos, Inari.

Se täytti kaikki toiveeni!

Eevan kanssa asiointi on sujunut aina mutkattomasti, vaikka välimatkaa meillä kertyy noin 700 km suuntaansa. Tilaus, maksu, kuljetus on mennyt helposti ja sujuvasti. Taulut ovat tulleet ripustusvalmiina, joten vain seinään asettaminen on jäänyt itselle mietittäväksi.

Myös ystäväni ovat tykänneet tauluistamme ja itse seuraan koko ajan millaisia töitä Eevalta tulee. Seinilleni mahtuu vielä yksi taulu eli odotan, että paikkaan sopiva työ valmistuu jolloin nopeana päättäjänä isken salamana."

- Ilkka Marttila, Oulu

Teos: Inari