"Teoksen saavuttua kyyneliltä ei vältytty!"

27.02.2022

Eeva on pitkäaikainen ystävämme ja Susannan lapsuudenystävä. Olemme siis seuranneet Eevan taiteilijauraa alusta lähtien tiiviisti ja suurella mielenkiinnolla. Susanna muistaa Eevan olleen luova ja taiteellisesti lahjakas jo lapsuudessa.

Pidämme molemmat erityisesti abstraktista taiteesta. Eevan tapa maalata herättää kiinnostuksen ja kertoo tarinaa, joka kutsuu tutustumaan tarkemmin. Monikerroksiset työt, joissa on struktuuria ja työvälineiden jälki näkyvissä, ovat upeita. Erityisen hienoa Eevan töissä on se, että niillä on tarkkaan harkittu nimi, joka avautuu teosta tarkastelemalla. Kyseessä ei tunnu olevan "vain nimi", joka kertoo pelkästään mitä kuvassa on, vaan se raottaa verhoa hetkeen tai tarinaan teoksen takana.

Meille oli rakentumassa uusi koti ja halusimme sinne keskeiselle paikalle oleskelutilaan näyttävän maalauksen. Oli selvää, että tulisimme tilaamaan teoksen tilaustyönä Eevalta. Paitsi että Eevan tyyli taiteellisesti sopii mieltymyksiimme, tiesimme voivamme luottaa hänen kykyynsä kuunnella ja ymmärtää, millaista maalausta toivoimme. Tiesimme, että Eeva osaisi myös hyödyntää pitkää ystävyyttämme sekä syvää ymmärrystä meistä ja elämästämme luomisprosessissa.

Teos on meille hyvin erityinen ja rakas. Taide voi koskettaa ja herättää paljonkin tunteita, mutta emme arvanneetkaan, kuinka suuria tunteita juuri tämä teos meissä lopulta herättäisi. Teoksen saavuttua kyyneliltä ei vältytty! Olimme teosta tilatessamme suuressa elämänmuutoksessa, ja annoimme tämän Eevalle inspiraation lähteeksi. Eeva oli poiminut juuri oikeanlaisen dramatiikan ja mieltymyksiimme sopivan värimaailman, ja saimme kotiimme näyttävän katseenvangitsijan, joka saa aina aikaan onnellisia ajatuksia kun katsomme sitä.

Teoksessamme erityisen ainutlaatuista on se, että meille yllätyksenä, Eevalle oli tarinastamme syntynyt maalauksen mukana meille hyvin henkilökohtainen ja koskettava runo, joka täydentää teoksen ja tekee siitä juuri meidän omamme.

Voimme ainoastaan lämpimästi suositella tilaustyön tilaamista Eevalta. Keskustelimme vapaasti toiveistamme mm. värimaailman suhteen ja näytimme muutamia meitä sykähdyttäneitä maalauksia sekä Eevan omasta portfoliosta että muualta antamaan ideaa hakemastamme tyylistä. Keskustelimme myös teoksen teemasta, koska se oli meille tärkeä elementti. Saimme arvion aikataulusta ja teoksen kotiin toimitettuna. Kaikki sujui erinomaisesti ja paremmin kuin olisi odottanutkaan.

Taiteellisesti Eevalle voi luottaa vapaat kädet, mutta on merkittävä taito, että Eeva pystyy myös uppoamaan tilaajan maailmaan ja löytämään sieltä teokseen juuri oikeita henkilökohtaisiakin elementtejä. Suosittelemmekin rohkeasti kertomaan itsestään, omista haaveistaan, ideoistaan ja itselle tärkeistä asioista - Eeva on lämmin ja ihana myös ihmisenä, joten puhuminen hänelle on varmasti helppoa!


- Susanna Flink ja Henri Hietala, Espoo

Teos: "Enkä edes etsinyt sinua täältä"