"Tykästyin kovasti Eevan abstraktiin tyyliin ja rohkeaan värien käyttöön."

17.02.2022

Katselin netissä myytäviä taideteoksia ja sattumalta iskin silmäni yhteen Eevan teoksista, joka olisi mielestäni sopinut loistavasti rakentamaamme kokoustilaan Hotel Kakolassa. Tämä kyseinen teos oli kuitenkin jo ehditty myydä sitä tiedustellessani. Tykästyin kovasti Eevan abstraktiin tyyliin ja rohkeaan värien käyttöön, joten Eeva tarjoutui tekemään tilaustyönä koko seinän kokoisen teoksen vanhan vankilan miljööseen sopivaan henkeen. Näin päädyimme yhteistyöhön, joka tämän ensimmäisen teoksen jälkeen poiki monia lisäprojekteja, joita hotellilla on nähtävissä useammassa paikassa.

Eeva on onnistunut tuomaan "Jailbirds"-teoksessa miljöön historiaa hienosti esiin symbolisella tasolla, kuitenkaan tekemättä tilasta ahdistavaa tai vankilamaista. Minusta tunnelma tässä on ennemminkin toiveikas ja levollinen. Sama ajatus on mukana myös muissa teoksissa, jotka Eeva on meille maalannut.

Jo ensimmäisen projektin aikana huomasimme ajatustemme menevän niin hyvin yksiin, että oli luontevaa jatkaa yhteistyötä pidemmälle. Eeva on ihanan idearikas ja yhdessä on ollut mahtavaa kehitellä projekteja eteenpäin välillä hyvinkin nopeaan tahtiin.

- Johanna Lähteenmäki, Hotel Kakola

Teos: Muraali "Jailbirds"